Reumamassage

Tijdens een therapeutische massage worden pijn of andere klachten aangepakt. Vaak bestaan de problemen al langer, waardoor er meestal meerdere behandelingen nodig zijn om die goed aan te kunnen pakken.

Reuma

Agapi Wellbeing - Reuma MassageReuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Reuma kan op alle leeftijden ontstaan; er zijn ook kinderen met een vorm van reuma. Bijna twee miljoen mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid als gevolg van deze ziekte. Deze maakt dat bewegen vaak moeilijk is en dat heeft gevolgen voor het dagelijks leven.

Een van de meest bekende reumatische aandoeningen is reumatoïde artritis, een ontsteking van het slijmvlies in de gewrichten.

Massage bij reuma is een doeltreffende methode om de pijn te verlichten en verkrampte spieren te ontspannen. Hierdoor wordt de bewegingsvrijheid vergroot. Deze behandeling zorgt voor een betere doorbloeding, een betere afvoer van afvalstoffen en het stimuleert de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof. De ontstekingsreacties kunnen er door afnemen, net als de zwelling. De massage geeft mensen weer rust en ze kunnen er weer beter door slapen.

Uit een enquête onder reumapatiënten (2010) blijkt dat 88% baat heeft bij een massage. De meest voorkomende effecten van massage die zij noemden zijn meer bewegingsvrijheid, minder last van koude handen en voeten en minder pijn.

De specifieke massage bij reuma kan een mooie aanvulling zijn op uw reguliere behandeling. De behandeling wordt afgestemd op uw individuele behoeften en mogelijkheden.

Het doel van deze massage is vooral ontspanning en pijnvermindering.

Let op: op geen enkel moment mag massage de plaats innemen van uw reguliere medische behandelingen.