Over Carla

Liefde, warmte en zorg voor elkaar

Liefde, warmte en zorg voor elkaar. Drie woorden die heel belangrijk zijn voor mij, in mijn leven en in het werk dat ik doe. Ik ben opgegroeid als zevende kind in een gezin van acht. Mijn ouders werden getekend door jarenlange gevangenschap in Jappenkampen en met een oudste broer die door polio lichamelijk gehandicapt was vormden die woorden de kern van ons gezin.

Een lief en zorgzaam meisje

Als meisje was ik heel lief en zorgzaam maar vooral ook perfectionistisch. Ik moest van mezelf (maar eigenlijk deed ik dat voor mijn ouders) goede cijfers halen, ik ging voor een 9 maar liever nog voor een 10! Ik zat in het examenjaar VWO toen mijn vader op 63-jarige leeftijd overleed, kreeg een burn-out en ben 3 maanden uit huis gegaan om bij familie in Limburg te gaan wonen. Ook na het plotselinge overlijden van mijn moeder (68) in 1991 heb ik een moeilijke tijd doorgemaakt. Woonachtig in Duitsland miste ik de steun van mijn familie. Het totaal onverwachte overlijden van mijn oudste broer (66) in 2012 kwam eveneens hard aan en de afstand tussen Australië en Nederland maakte het verwerkingsproces er niet makkelijk op.

Van plek naar plek

Mijn leven wordt gekenmerkt door vele verhuizingen. Plekken in binnen- en buitenland, omdat mijn voormalige echtgenoot bij Defensie werkt. Ik ging mee en had drukke banen in ondersteunende functies. Werkte altijd meer uren dan gevraagd. Na een zwaar auto-ongeluk in 1989 kreeg ik whiplash klachten, gelukkig zijn deze klachten inmiddels verdwenen.

Omslag in werk

Altijd maar werken. Het gaf me een hele tijd voldoening, echter nadat naaste familieleden en vrienden de diagnose kanker kregen en daaraan overleden besloot ik het roer om te gooien. Vanaf 2001 volg ik diverse Reiki- en massagecursussen en start ik als hobby met het masseren van familie en vrienden. Ik kom in aanraking met de Ayurvedische geneeskunde, raak gefascineerd door de holistische benadering van gezondheid en ga me verder verdiepen in lichaamsgerichte werkvormen. In 2004 begin ik met officiële massage opleidingen. In 2008 kan ik na mijn examen parttime aan de slag bij een Ayurvedisch Gezondheidscentrum in Utrecht en start ik mijn eigen praktijk vanuit mijn woonplaats Deurne.

Australië

In 2009 verhuizen we voor Defensie naar Australië. Bijzonder omdat we een paar jaar daarvoor bij mijn broer in Brisbane op bezoek waren en de wens uitspraken om in dit prachtige land te gaan wonen. Twee jaar later is het zover en omdat ik mijn praktijk hier wil voortzetten heb ik papieren nodig. Ik ga weer aan de studie. Specialiseer me in zwangerschapsmassage bij Pregnancy Massage Australia  (opleiding NurtureLife® practitioner met Catherine McInerney) en massage bij kanker bij Oncology Massage Limited Australia (opleiding tot Oncology Massage Therapist  met Eleanor Oyston).

Beide massagetechnieken geven me ontzettend veel voldoening. Ik mag de schakel zijn tussen moeder en haar nog ongeboren kindje én kan met de massages voor patiënten met kanker zoveel meer rust geven, zodat ze beter kunnen ontspannen en minder angstig zijn, dat het me elke keer weer ontroert.

Mensen-mens

In 2014 kom ik weer terug in Nederland vanwege mijn scheiding. Door mijn openheid en eigen kwetsbaarheid krijg ik ontzettend veel lieve steun van familie en vrienden, want de scheiding hakt er toch behoorlijk in. Ik ben een echt mensen-mens, ben enthousiast, leergierig, sta open en positief in het leven en dat straal ik ook uit. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij en delen makkelijk hun verhalen en emoties. Dat ik na mijn scheiding een tijd zelf in een rouwproces zit en professionele hulp gezocht heb, maakt dat ik anderen nog beter begrijp en kan steunen. Een kwaliteit die ik met liefde inzet in mijn massagepraktijk.

Je bent niet de ziekte, maar een prachtig mens

Massages geven en met name massages aan patiënten met kanker is echt mijn passie geworden. Want wat mag en kan ik naast alle reguliere behandelingen nog bijdragen aan iemands kwaliteit van leven? Hoe kan ik met mijn werk de pijn verlichten. Hoe kan ik zorgen voor meer begrip en kennis bij de mensen die hier zelf of in hun omgeving mee te maken krijgen? Het gaat me zo aan mijn hart dat ik graag samenwerk met collega-therapeuten van het Netwerk Massage bij Kanker Nederland. Waar mogelijk ondersteun ik tijdens open dagen bij inloop- dan wel ziekenhuizen en blijf mezelf ook nu nog ontwikkelen op dit gebied.

Groot geschenk

Leven en dood, geboorte en afscheid. Dat is wat ik in mijn leven zoveel keren meegemaakt heb en waar naar mijn mening eigenlijk het leven in het grotere geheel over gaat. Dat ik daar met mijn praktijk Agapi Well Being in Soest een onderdeel van mag zijn en zo kan bijdragen aan het welzijn van anderen voelt als een groot geschenk.

Wat je nog niet over mij wist …..

Ik wilde stewardess worden. Lekker de wereld rondreizen, alleen kwam ik niet door de sollicitatieronde heen omdat ik met mijn 1.61m te klein was!

Mijn 2e optie was verpleegster, het ideale beroep waarbij ik voor andere mensen kon zorgen, maar ook dat ben ik niet geworden. Met het reizen is het wel goed gekomen en in mijn werk als massagetherapeute heb ik ook de zorg voor mijn medemens gevonden.

Ik houd van een opgeruimd huis, dan voelt het in mijn hoofd ook opgeruimd.

Dat ik ook een linnenkast heb waar ik de spullen ingeruimd heb op kleur, weten maar heel weinig mensen 😉

Bali is mijn favoriete eiland. De mensen, de rust en de eenvoud op dit eiland spreken me enorm aan, alhoewel ik in Australië en Nieuw-Zeeland ook heerlijk heb gewoond en gereisd.

De reis die de meeste indruk op me gemaakt heeft is een safari in Tanzania. De dieren van heel dichtbij in hun eigen omgeving te kunnen bekijken vond ik heel indrukwekkend. Het maakte dat ik me heel nederig voelde.

Net als tijdens een trek met een Aboriginal gids in Northern Australia, waar we ook een Aboriginal Tribe hebben bezocht. Deze mensen hebben zo’n diepe spirituele verbondenheid met de natuur. De verhalen van de Dream Time hebben me echt geraakt en ik heb daar een “droom tijd” beleefd!

Ik word helemaal vrolijk van Zuid-Amerikaanse en Spaanse muziek, kan heerlijk relaxen bij het luisteren naar loungemuziek, maar ook het geluid van de vogels in onze tuin brengt rust. Ik verdiep me graag in een spannend boek, kan genieten van een goed glas rode wijn en vind het gezellig om lekker (Indonesisch) te koken voor familie en vrienden.

Verder beoefen ik Pilates, doe ik aan Yoga en Meditatie en heb de Soesterduinen en bossen op loopafstand waar ik me alleen of samen met mijn huidige partner kan terugtrekken in de natuur.

 

 Liefde, warmte en zorg voor elkaar.

Dat zijn de drie belangrijke pijlers in het leven.

  Carla Vaessen