Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is – het woord zegt het al – pure ontspanning. Hij is erop gericht om tot rust te komen en jezelf een moment te geven om volledig te kunnen ontspannen. De masseur maakt daarbij gebruik van verschillende technieken zoals het zacht kneden van huid en spieren. Wie zich regelmatig laat masseren heeft, heeft daar baat bij: je krijgt een hogere weerstand, meer energie, soepelere spieren en je zit lekker in je vel. Ontspanningsmassage kan daarom ook preventief worden ingezet, om je gezond(er) te houden.

Agapi Wellbeing - Ouderen Massage

 

 

 

 

 

 

De Zweedse massage is een van de meest gebruikte massagevormen en staat ook wel bekend als de klassieke massage. Deze behandeling is erop gericht om gezondheid en welzijn te bevorderen door het manipuleren van spieren en andere zachte weefsels van het lichaam.

Alhoewel de Zweedse gymnastiekleraar Pehr Henrik Ling (1776-1837) wordt gezien als de grondlegger van de Zweedse massage, was het echter de Nederlandse arts en masseur Johan Georg Mezger (1838-1909) die de ontspanningsmassage ontwikkelde zoals wij die tegenwoordig kennen. Hij gebruikte daarbij Franse termen om de vijf basishandelingen binnen deze massagetechniek te beschrijven:

  • Effleurage: dit bestaat uit vloeiende strijkbewegingen over de huid. Die zorgen ervoor dat de spieren ontspannen en worden opgerekt. Dit beïnvloedt daarnaast het lymfesysteem positief.
  • Petrissage: dit is een stevige kneedtechniek die de doorbloeding van de spier bevordert. Dit stimuleert het afvoeren van afvalstoffen en opname van voedingsstoffen.
  • Frictie: dit is het geven van constante druk. Ook een kleine draaibeweging op het zachte weefsel tegen het bot eronder hoort daarbij. Frictioneren vermindert verklevingen en verhardingen.
  • Vibratie: dit is een triltechniek om de spieren los te maken en te ontspannen.
  • Tapotement: dit is het gelijkmatig kloppen op de spieren. Het stimuleert het behandelde gebied, het activeert de huid en verbetert de bloedsomloop.

Massage kan zowel op het gehele lichaam of een gedeelte ervan worden gegeven, zoals op de rug of op de voeten en/of benen. Uw behandeling wordt afgestemd op uw vraag en uw klachten.