Massage Therapie

Agapi Wellbeing - Helende MassageOntspanningsmassage of een therapeutische massage?

Wanneer mensen een massage boeken, doen ze dit meestal om verschillende redenen.

Sommigen willen ontspannen en ontsnappen aan de stress van het moderne leven, anderen hebben een letsel of een gezondheidsprobleem. Weer anderen merken dat hun lichaam verandert als gevolg van bijvoorbeeld zwangerschap of leeftijd. Elke reden die men voor een massage heeft, is persoonlijk en ook legitiem.

En natuurlijk, elke persoon is anders. Dat zorgt ervoor dat bij Agapi Well Being elke behandeling anders is en aangepast aan de wensen van de cliënt.

Ontspanning

Ontspanningsmassage is – het woord zegt het al – pure ontspanning. Hij is erop gericht om tot rust te komen en jezelf een moment te geven om volledig te kunnen ontspannen. Ik maak daarbij gebruik van verschillende technieken zoals het zacht kneden van huid en spieren. Wie zich regelmatig laat masseren heeft, heeft daar baat bij: je krijgt een hogere weerstand, meer energie, soepelere spieren en je zit lekker in je vel. Ontspanningsmassage kan daarom ook preventief worden ingezet, om je gezond(er) te houden.

Therapeutisch

Tijdens een therapeutische massage worden pijn of andere klachten aangepakt. Vaak bestaan de problemen al langer, waardoor er meestal meerdere behandelingen nodig zijn om die goed aan te kunnen pakken.

Holistisch

Als massagetherapeut ga ik ervan uit dat iedereen een eigen gerichte specifieke benadering en behandeling nodig heeft. Ik behandel mijn cliënt in zijn totaliteit, niet alleen de ziekte of klacht. Dat heet ook wel een holistische benadering. De behandeling kan fysiek, mentaal, emotioneel of preventief gericht zijn.

Bij het opstellen van een behandelplan kies ik er meestal voor om verschillende massagevormen te combineren.

Enkele voordelen van massage:

  • Het verhoogt de weerstand door een snellere afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht via het lymfestelsel;
  • Het stimuleert de doorbloeding, waardoor voedingsstoffen beter aangevoerd worden;
  • Het verbetert de stofwisseling en vermindert lichamelijk klachten doordat onder meer spieren en organen beter gaan functioneren;
  • Het vermindert stress en stimuleert het geluksgevoel door de aanmaak van verschillende hormonen als serotonine en oxytocine;
  • Het geeft meer energie door vermindering van spierspanning;
  • Het verbetert de balans tussen lichaam en geest en maakt bewuster van het eigen lichaam.

Het is belangrijk om na elke massage voldoende te drinken. En niet alleen na een massage, maar ook de gehele dag door. Goed drinken zorgt ervoor dat je lichaam constant wordt gespoeld wordt. Dat heeft een reinigende werking. Een ideale hoeveelheid ligt tussen de 1½ en 2 liter per dag; dit is afhankelijk van je dorst, de omgevingstemperatuur en je inspanning.